Luk fuldskærm

Ypnasted 1

3751 Østermarie


STRÅTÆKT SOMMERHUSIDYL I YPNASTED

Langs den gamle redningsti, mellem Randkløve skåret og Bølshavn, finder du den lille enklave Ypnasted - oprindeligt et mindre fiskeleje - i dag et "eksklusivt" område kun bestående af smukke gamle stråtækte sommerhuse, da området har været fredet siden 1950'erne.

Sommerhuset Ypnasted 1 har siden dets opførelse i 1953 været i familiens eje ganske ligesom mange af de historiske naboejendomme, for i Ypnasted går sommerhuse stort set altid i arv. Med til historien hører, at ham der lod huset opføre, var både byningsingeniør og tømrer, og det skortede aldrig kvaliteten, hvilket også skinner igennem den dag i dag. Sommerhuset ligger højt på grunden og står i dag helt uberørt med al sin charme, oprindelige farver og originale detaljer. Omgivet af storslået natur, første række til havet og med en 3.817 m2 grund, der går helt ud i havet.

Sommerhuset bemærker sig desuden ved:
- Hyggelig stue med muret brændeovn
- Direkte udgang til overdækket terrasse, haven og havet
- Stort køkken med siddeplads og brændeovn
- Fordelingsgang med udsigt til havet
- Badeværelse med brus
- 1. salen rummer to gode soveværelse og repos med sovesofa
- Soveværelset mod havet har fænomenal udsigt igennem småsprossede ruder
- Bryggers med stalddør til haven, som kan anvendes til viktualierum
- Skønneste kuperede grund der går helt ned til havet
- Gamle frugttræer og kæmpe figentræ

Langs denne kyststrækning ligner alt sig selv, som for 100 år siden, og ligesom i gamle dage er her en hel særlig stemning og sammenhold, skabt igennem generationers bevidsthed om områdets særegne og fælles kærlige værn herom. På alle måder et særligt sommerhus beliggende på en af Bornholms mest eftertragtede historiske kyststrækninger med noget af det fineste vi har indenfor bevaringsværdige huse på Bornholm.

Her er man omgivet af ro, marker, klipper, uspoleret og storslået natur - i 1. række til havet. I sit væsen et helt enestående sted, et sted drømme er gjort af.

BLIV KONTAKTET


FØLG OS PÅ INSTAGRAM