Luk fuldskærm

Strandstien 6

3740 Svaneke


1. RÆKKE I LISTED

Midt i det gamle fiskerleje Listed, første række til havet, ligger Strandstien 6. En ejendom, der igennem sin 250 år lange historie har tjent utallige formål - både som røgeri, som landbrugsejendommen, som flerfamiliehus og senest som sommerhus. Listed dannede tilbage i 1300-tallet rammen for et sandt sildeeventyr, som Købmændene fra Hansastederne valfartede til. Her, udfra Strandstien 6, blev små fiskeboder opført og den smalle kyststrimmel, blev senere til Listed Fiskerleje. Det maleriske lille fiskerleje står nærmest urørt fra fordums tid, og den lille havn og de tidligere fiskerhuse udgør en sjælden kulturarv , som ikke fås mange andre steder i det danske land. Stemningen her er om sommeren folkelig, idyllisk og nærværende. Et kultiveret maritimt helle. Om vinteren er man overladt til naturens fantastisk lune, det stille liv og en helt særlig ro og ånd, som er mindst lige så charmerende som byen i sommermånederne.

Huset nuværende ejer har totalt renoveret huset 170 m2 og har bogstaveligtalt vendt hver en sten. Hele huset er ført frem til moderne tid med suveræn boligkomfort og total energioptimering. Hele stueetagen har indlagt gulvvarme isolerede ydrevægge, vinduer, gulv og el er nyt. Haven er stor for et Listedhus og de 686 m2 er yderst veldisponeret. Fra hele huset har du havudsigt og i sommerhalvåret vil man fra 1. række kunne nyde de smukkeste solnedgange på jord.


Huset er bemærker sig ved:
- hovedindgang fra havsiden med anvendelig entre
- direkte indgang til stor stue og køkkenalrum med brændeovn
- snedkerbygget bænk med havudsigt fra middagsbordet
- lækkert nyt køkken med hele 8 meter køkkenbord
- direkte udgang til den store have med flisebelagt terrasseområde
- nyt badeværelse med havudsigt - hvis man vil
- stort bryggers med tilstødende depotrum
- ny vinkeltrappe til 1. salen
- nyt badeværelse også med brus
- to store gode værelse med helt fænomenal udsigt over havet, klipperne og Christiansø
- mindre tilstødende værelse med direkte udgang til altan
- i haven er et større disponibelt rum med masser af muligheder
- haven er skabt i samarbejde med en førende havearkitekt der iht en 5 årsplan vil sikre ingen indkig fra gaden
- haven har sol dagen lang, er fuld af frugttræer og flora og har hele tre forskellige fliseområder
- huset er uden bopælspligt og kan derfor benyttes som både helårs -og fritidsbolig

Dette er et hus, hvor du kan bo hele året, eller noget af året, men uanset hvad du gør, så vil du i Listed være en del af det hyggeligste lille lokalsamfund, og bo på en af de mest folkekære og stolte strækninger på Bornholm. Listed er elsket af bornholmere, sejlere, vandrere, connaisseurer og andet godt folk. Her er liv, mens langt færre mennesker i højsæsonen end eksempelvis Svaneke. I havnen i Listed er der både små fiskebåde og lystbåde. Her er ens af øens lækreste caféer, Bay Frost, der år efter år formår at holde et højt niveau, altid med en surprise, så det aldrig bliver kedeligt. Her er små nichebutikker, Guldsmeden Sebastian Frost, Lov i Listed, Madam Stoltz og en hemmelig lille microbager.
~~

BLIV KONTAKTET


FØLG OS PÅ INSTAGRAM