Luk fuldskærm

Strandstien 10

3740 Svaneke


RØGERISKORSTEN OG 1. RÆKKE TIL HAVET
~
Tilbage i 1300-tallet dannede havet ud for Listed rammen for et sandt sildeeventyr, som Købmændene fra Hansastederne valfartede til, og små fiskeboder blev opført langs den smalle kyststrimmel, som senere blev til Listed Fiskerleje. Listed har stor kulturhistorisk værdi for hele Bornholm, og det maleriske lille fiskeleje står nærmest urørt fra fordums tid. Den lille havn og de tidligere røgerier udgør sammen med de små fiskerhuse og det omkringliggende landskab en sjælden kulturarv som ikke fås mange andre steder i det danske land. Man kan næsten se historien udfolde sig netop her med fortidens storhedstid så fornemt bevaret med sine tydelige vartegn, røgskorstene, som man er så privilligeret at have hele to af på Strandstien 10. Bo her hele året, noget af året... men uanset hvad du gør, så vil du i Listed være en del af et lille lokalsamfund, og bo på en af de mest folkekære og stolte strækninger på Bornholm.
~
De to røgskorstene er ikke bare ikoniske, de tjener i dag det fornemmeste formål som overdækket terrasse og spiseplads, hvorfra man har udsigt til havet og havnen. Det gamle fiskerhus er oprindeligt opført i 1880, og nyligt moderniseret med nye vinduer og køkken. Stueplan indeholder de oprindelige gulve, et soveværelse samt rummeligt badeværelse med gulvvarme. Førstesalen har en legendarisk udsigt over havet med kig til Christiansø. Her er i dag indrettet med repos og et værelse, men kan nemt omdannes til tre værelser. Huset er uden bopælspligt og kan derfor benyttes som både helårs -og fritidsbolig.~
~
Listed er elsket af sejlere, vandrere, connaisseurer og andet godt folk grundet dens hyggelig havn og langt færre turister end i eksempelvis Svaneke. I havnen i Listed er der både små fiskebåde og lystbåde. Her er også en af øens lækreste caféer, Bay Frost, der år efter år formår at holde et højt niveau - altid med en lille surprise, så der aldrig bliver kedeligt. Her er små nichebutikker, Guldsmeden Sebastian Frost og ikke mindst den hemmelige men meget kendte keramiker, Lov i Listed.
~
Via en af Bornholms smukkeste kyststier, kan du nå Svaneke på blot 15 minutter til fods. Går man nordpå ad stien mod Bølshavn, støder man på badestranden "Høl" gemt mellem de stejle klipper. Badestrand er faktisk for meget sagt. For sandet i "Høl" består af fintmalet Bornholmsk granit kaldet gnejs eller aarsdalegrus. Her kan man springe i vandet fra klipperne og kravle op ad rebet på klippesiden.
~
Enhver der kender Listed ved at dette sted er noget særligt, og dem der endnu ikke kender området, vil uden tvivl opleve kærlighed ved første blik. Oplev selv Strandstien 10 i det lille fiskerleje, tæt på Svaneke, lige ved den mest naturskønne klippekyst, lige ved det lækreste Østersø og lige ved den smukkeste kyststrækning - lige nu!

BLIV KONTAKTET


FØLG OS PÅ INSTAGRAM