Luk fuldskærm

Storedalen 14D

3770 Allinge


NORDBORNHOLMS MEST STORSLÅEDE UDSIGT

Sjældent storslået udsigt i sjældent gennemført rummelig feriebolig med hele seks soveværelser. De kæmper terrasseområder og hele fem udgange fra det store køkken-alrum giver boligen en nærmest sydlandsk stemning. Med sine 50 meter hævet over havet er du tættest himlen med den mest storslåede udsigt over kysten, havet, Tejn for foden af bakken og med både Gudhjem og Christiansø i det fjerne. Udsigten fås ganske enkelt ikke bedre i hele Danmark.

Den 224 m2 store feriebolig, der en del af ialt fire ferieboliger i DET GRØNNE BJERG, har over det seneste år fået et kæmpe løft med bl.a. helt ny tilbygning med balkon og trappe, med hoveddør og foldedør til den nye terrasse mod vest. Den
overdækkede tagterrasse og sydvendte terrasse er bygget i finsk gran fra Østerlars Savværk. Ny kogeø og flere nye køkkenelementer. Der er desuden kommet nyt kloaksystem, nyt vandstik og hovedmåler og al verdens tætnings og isoleringsarbejde er blevet udført. Der er ny tagbelægning og nyt effektivt og bæredygtigt Luft til Vand anlæg.

Boligen bemærker sig desuden ved:
• Adgangen til boligen sker fra vest, fra egen parkeringsplads med direkte
trappe til bolig
• Boligen indeholder i stueplan et stort køkken/alrum i direkte forbindelse
med stuen
• Her er der både plads til en kæmpe indbygget daybed med den vildeste
havudsigt, kæmpe hjørnesofa, brændeovn og spisebord med plads til 12
personer
• I stueetagen er der ydermere "halvaflukket" afdeling med skabsplads,
vaskemaskine samt adgang til toilet
• Kæmpe terrasse med sol dagen lang på den ene side, og delvist lækker
skygge under den overdækkede terrasse på den anden
• Det dobbelthøje trapperum leder op til værelsesetagen med seks store
soveværelser
• Her er ydermere to badeværelser og et depot


STEDET
Højt hævet over landskabet ligger DET GRØNNE BJERG bestående er af fire selvstændige fritidsboliger.

På en stor frodig grund med store træer og klipper der stikker op af landskabet flere steder.

Der er kun 300 meter til Sandkås strand, en af de allersmukkeste strande på Bornholm, og kun 25 meter fra øens mest berømte sprækkedale - Storedalen - og
kun 100 meter fra det smukke stenbrud Lundegårdbruddet.

Udsigten er helt unik. Den findes ganske enkelt ikke mage til i Danmark. Placeret mere end 50 meter over havet kan man se langt ud over Østersøen og helt til Gudhjem.

Sandkås strand, med den hyggelige strandbar nås på bare 5 minutter ad den smukkeste vandring ned gennem sprækkedalens eventyrlige og dramatiske landskab. Fra stranden er der kun 20 minutters vandring, ad den smukke Klippesti langs havet til Allinge med Folkemødet. Tager man stien 5 minutter mod syd, er man på Tejn havn, med øl-baren Pennylan og hvor KALAS lige har åbnet et spektakulært isværksted i fiskernes gamle is hus.

HISTORIEN
DET GRØNNE BJERG er oprindeligt bygget i 1930érne, som sommerresidens for familien Lystager, en velhavende industrifamilie fra København. Lystager familien boede hver sommer i Monte Fresco, som huset hed den gang og da der ikke var strøm i Sandkås, fragtede man store industribatterier fra virksomheden i København, på lastbil til Sandkås - og så havde man strøm til en sommerferie.

I 70érne blev stedet ombygget til et pensionat, og der blev tilføjet en værelsesfløj samt en tilbygning med et stort fællesrum. Værelsesfløjen blev senere indrettet med to selvstændige, såkaldte sommerlejligheder til udlejning. Under skiftende ejere, har ejendommen gennem tiden været både feriested, kursuscenter og privat bolig.

I 1990 købte et ejendomsselskab fra Roskilde ejendommen og ejede den indtil september 2020.
DET NYE GRØNNE BJERG
Nuværende ejer har stået for totalrenoveringen af Det Nye Grønne Bjerg. Det handler ikke om banal luxsus, pool eller spabade, men om gedigne og enkle løsninger, der sætter udsigten og kontakten til den enestående store naturgrund og Storedalen meget mere i scene. Det handler om, at skabe en stemning der i højere grad end tidligere, signalerer ferie - og sommerhus. Et sted med flydende overgange mellem ude og inde. Et sted hvor udsigten, naturen og fællesskabet hele tiden er i centrum. Fremfor alt handler det om, at skabe en helt særlig destination på Bornholm, som kan skille sig ud og tilbyde grupper på op til 12 personer et fantastisk feriested - noget som kun i meget begrænset omfang er dækket af udbuddet på Bornholm i dag, hvis man ikke vil have et såkaldt Poolhus.

Alle husene i Det Nye Grønne Bjerg har kæmpestore terrasser og store helt private gårdhaver, uden indkig fra naboerne. Der er rigelig plads til alle og den store grund bliver i højere grad udlagt som naturgrund, så den bliver en integreret del af det frodige skovområde omkring selve dalen, men stadig også med plads til en gang kongespil eller fodbold.

BLIV KONTAKTET


FØLG OS PÅ INSTAGRAM