Luk fuldskærm

Randkløvevej 12B

3751 Østermarie


HUSET PÅ KLIPPEN MED EGEN HAVN
Der er et hus, der ofte er blevet anvendt som referencepunkt, når købere taler om drømmebeliggenhed på Bornholm. Og hvorfor netop dette hus bliver nævnt er fordi det decideret ligger på klipperne med egen havn med mole ud i havet. Huset går i folkemunde under navnet, "Huset i Haralds Havn".
Her har man egen klippekyst og en kæmpe naturgrund. De to små moler giver lige plads til en mindre båd i dette maritime smørhul. Både huset og de mange terrasser er beliggende mellem og på klipperne, hvorfra man frit har udsyn til både Svaneke beliggende mod syd og Gudhjem beliggende mod nord. Det er uden sammenligning Bornholms bedst beliggende sommerhus, og den lille havn har en hel særlig betydning for bornholmerne.
Selve havnen blev sprængt ind i et kæmpe klippeparti af fiskeren Harald Hansen, der begyndte det hårde arbejde i 1922. Harald arbejdede på sit livsværk i 34 år. Han kaldte den lille havn for Snug (skjult) Harbour, fordi den var - og er - svær at finde. Og netop den hemmelige beliggenhed kom mange til gode under Anden Verdenskrig. Haralds Havn var udskibningssted for mange jøders færd til Sverige, mandskab fra et engelsk bombefly, der var nødlandet i Ibsker, blev sendt samme vej. Desuden blev der via havnen leveret våben til frihedskæmperne på Bornholm.
I det lille hus ved mundingen af havnen ligger Haralds oprindelig hus. Og selvom kvadratmeterne ikke er mange, er der lige præcist alt hvad man behøver. På klippegrunden ligger desuden et stenhus med fantastisk udsigt, der pt anvendes til redskabsskur. På toppen af grunden ligger et disponibelt rum, der i dag er opdelt i to rum - og herfra kan du kigge helt fra Gudhjem til Svaneke. Huset i Haralds Havn bemærker sig desuden ved:
· Lang nedkørsel, der ender blindt ved huset
· Åbent køkkenalrum med stor spiseplads og den vildeste udsigt mod havet
· I forlængelse af køkkenalrum en lille opholdsstue med brændeovn og direkte udgang til terrasse, haven og havet
· Retro badeværelse med brus
· 1. salen består af stort åbent rum der anvendes til soveværelse
· Bag huset et interimistisk udendørsbrus
· Stenhus sprængt ind i klipperne med flere anvendelsesmuligheder
· Udhus med to disponible rum med helt uforstyrret udsigt
· Egen havn med en betonmole ud i havet
· Klipperne har flere små naturlige pools, der efter vindindretning og anvendelse byder på en masse vandleg
· Eget ældre spil til båd
· Grunden rummer en nærmest parklignende have, med stengærde, klipper, morgenterrasse med stenbord, flere figentræer, den største rhododendron, lille grønthave og desuden en mindre skov
Der findes kun et hus beliggende som dette på hele øen, og at Huset i Haralds Havn overhovedet er kommet til salg må kunne betegnes som et mirakel. Et mirakel for den kommende heldige ejer, for huse som disse går normalt i arv fra generation til generation og kommer derfor aldrig på markedet. Dette er et aldrig udbudt og helt enormt livsbekræftende sted - beliggende i klipperne helt nede ved havet med klippekystudsigt så langt øjet rækker. I sit væsen en vigtig del af Bornholms historie, der rummer alverdens muligheder for den næste ejer. Huset trænger til opdatering, men kan også sagtens blot tages i brug som det er.
NB. Skellet til naboen går i den midterste betonmole, slæbested med spil og klippegrund lodret udenfor ejendommen hører til grunden, mens det lille hus samt mole på den anden side, hører til naboejendommen.

BLIV KONTAKTET


FØLG OS PÅ INSTAGRAM