Luk fuldskærm

Gavlegade 13

3740 Svaneke


HUSDRØM 1. RÆKKE TIL HAVET
Der findes huse der overgår ens fantasi, eller nok snarere ens egen æstetiske formåen - for god stil kan ikke købes for penge. God stil er en intuition, en ikke tillært kundskab, som nogle mennesker er så velsignede at besidde. Og Gavlegade 13 i Aarsdale er i den grad et fusionistisk stil-mesterværk, der på alle måder forener husdrømmen med virkeligheden. Beliggende helt i første række til havet og klipperne, omgivet af uendelig meget sjæl og nærvær i en af Østbornholms mest eftertragtede byer.

Naturens farveflora udført i organiske materialer er i enhver afkrog af det nænsomt renoverede bindingsværkshus fra 1818. Med den fineste forståelse for materialers vitalitet, gennemlysninger og med en helt særlig fornemmelse for rummelighed, har husets ejer ladet huset genopstå med nærmest et stort åbent rum, der giver en helt særlig ro for både øje og sjæl. Fra sengen i soveværelset kan man således følge solopgangen ud over havet i husets fjerneste ende. Køkkenet er ikke kun velplaceret, det er også udstyret med komfuret over dem alle, et 120 cm bredt gaskomfur fra franske La Canche. Midt i rummet sætter pejsen stemningen om vinteren, alt imens hele fire terrassedøre leder ud til den smukkeste gårdhave og terrasse, der i den grad indbyder til udeliv om sommeren. Haven er belagt med Nexø Sandsten og Douglas planker fra Østerlars Savværk, og byder på både udekøkken, nybygget udhus med fadebur samt et tidligere værksted. Fra både hus og have er en fænomenal havudsigt og haven har sol dagen lang. Bagerst i haven står det smukkeste grønne orangeri, hvor et kæmpe figentræ om sommeren lader dens store blade skygge for solens stråler, når solen er på sit højeste.

Ejendommen er så kompromiløst istandsat, at det er svært at begrænse sig om dens håndværksmæssige fortræffeligheder, men en ting er konsekvent, og det er øjet for lokalproduceret håndværk og arbejdskraft, genbrug samt kulturarv.

Således er alt træ i ejendommen fra Østerlars Savværk, hvor gulvets træplanker står i elegant kontrast til loftets patinerede træbrædder, alt imens de rå massive tværgående bærende bjælker giver et helt 3. udtryk. I sin helhed er træet med til at give en suveræn nordisk nyfortolkning af et bondehus. Badeværelsets originale dør står igen helt eminent i kontrast til soveværelsernes antikke asiatiske døre, alt imens de to store industrielle jerntrapper fra Smedjen i Hasle er med til at fuldende det fusionistiske mesterværk. Der er indlagt fjernvarme og der er gulvvarme i hele stueplan. Med sine i alt tre soveværelser er der plads til at flere, mens ruminddelingen også gør det helt perfekt blot at være to.

Ejendommen er intet mindre end et levested for livet, med sit helt eget formsprog med alt hvad det meningsfulde liv bør indeholde, tæt på og langt væk fra alting. Her er så smagfuldt at kroppen helt intuitivt falder til ro.

Bemærk at huset ligger i et område uden bopælspligt, hvorfor huset kan anvendes som helårsbolig eller flexbolig.

BLIV KONTAKTET


FØLG OS PÅ INSTAGRAM